Aquesta pel·lícula ha sigut realitzada per la productora Tus ojos, amb la col·laboració d'UNICEF i comptant amb la participació de cinc coneguts cineastes espanyols: Patricia Ferreira, Pere Joan Ventura, Chus Gutiérrez, Javier Corcuera y Javier Fesser. Cada un d'ells ha treballat i realitzat un curtmetratge sobre una de les prioritats d'UNICEF: la lluita contra el VIH/SIDA, la immunització, el desenvolupament integral de la primera infància i l'educació de les nenes.
Es compón de cinc històries que aborden les cinc prioritats d'UNICEF: l'educació de les nenes, el desenvolupament integrat en la pri-mera infància, la immunització, la lluita contra el VIH/SIDA i la protecció contra la violència, l'explotació, i la discriminació.
- En "El secret millor guardat", Ravi, un nen orfe que viu amb la seva àvia en un llogaret del sud de l'Índia, ha de recórrer un llarg camí fins a l'escola d'un altre poble perquè al seu no li volen, encara que no entén per què. Només la seva amiga Krishnaveni sembla estar a gust al seu costat.
- En "La vida efímera", Vicenta, filla de mare espanyola i pare Guinea-no, torna a Malabo, la ciutat que va abandonar de nena, per treballar a l'Hospital General. A través del seu treball, descobreix algunes de les plagues del continent africà, com el paludisme, que en Guinea Equatorial segueix sent la principal causa de mortandad infantil.
- En "Els set embornals", Maca, una nena de tres anys, va a explicar-nos per què és feliç. Ens ensenya la seva família, la seva casa, la seva barri, però el que ella veu no és precisament la mateixa realitat que observa l'espectador.
- La vida en “Les 7 Embornals” no és fàcil i aviat haurà de descobrir-ho. En "Filles de Belén", Eusebia vivia amb els "Jeberos" a l'interior de la selva amazónica. Als deu anys va venir al barri de Belén a la ciutat de Iquitos (Perú) amb la intenció d'anar a escola. Mai va aprendre a llegir i a escriure perquè va haver de treballar des de nena. Tres generacions més tard, la historia es repeteix amb Nancy, una altra nena de Belén.
- En "Binta i la gran idea", Binta té set anys, viu en un llogaret al sud de Senegal i va al col·legi. La seva cosina Soda no té la mateixa sort; a ella no se li permet aprendre les coses que ignora d'aquest món. Binta admira al seu pare, un pescador que, preocupat pel progrés de la humanitat, està obstinat a dur a terme alguna cosa que se li ha ocorregut.
El material que a continuació es presenta ha sigut elaborat amb l'objectiu d'oferir al professorat uns recursos útils per tal de treballar amb els i les joves la pel·lícula "En el mundo a cada rato". D'aquesta manera s'intenta fomentar ,entre aquest col·lectiu, valors com la tolerància, la justícia social i/o la igualtat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada