dimarts, 19 de juliol del 2011

Katmandhu segon dia


 Caminant pel centre de Katmandhu i com que avui es dilluns (dia en que es venera al Deu shiva) ens trobem amb moltes dones pel carrer resant pels seus marits i aquelles que no estan casades per tindre un bon home en un futur......encara que....pensant'ho be...els matrimonis son pactats.
 Nosaltres no podiem ser menys i em fet el ritual per demanar un bon home a les nostres vides (encara que alguna ja el te). Aquest es un dels monuments a Shiva al centre de la ciutat. Posa't un SHIVA en la teua vida!!!!!!jajajajajaaj....
 Despres del ritual ja ens han ficat el tercer ull que vol dir la finestra de la saviduria (taca vermella al front).
 Udaya ens ha portat a vore el temples dels Monos. Per muntar fins dalt de tot hi ha mes escales que en el Miquelet. Pero al arrivar dalt ens quedem bocabadades de les vistes i del temple tan impresionant.
A la foto de baix vegem com Angels fa rodar aquest cilindres que es un simbol per demanar un desig futur.


 "Pashupatinath" Katmandu. Es el principal temple hindu de Nepal i esta situat a vora del riu sagrat BAGMATI. Este temple atrau a devots de Siva i molts Nepalis escolleixen el riu Sagrat i esta zona per ser incinerats...inclus els Reis de Nepal solien visitar Pashupatinath, abans de comen&ar un gran viatge.
El riu BAGMATI es l'equivalent al GANGES en l'India.

Els funerals nepalis es fan aci a diari en els GHATS situat al sur del temple (la imatge que esteu vegent), com podeu vore els cossos s'emboliquen per despres incinerar-los.
Es un lloc increible!!!! En la foto apareix part del ritual que vam presenciar... una vegada el cos es cendra, es llan$a al riu Bagmati. El mes curios es vore que al mateix moment que estaven incinerant el cos, uns xiquets es banyaven nus tranquilament en el riu.....aquesta aigua la consideren totalment sagrada per a purificar-se.


 
Massatge relaxant despres d'un bon dinarot.
El barri de l'orferinat tambe te molt d'encant hi ha un gran monument  a Buddha: La Estepa


3 comentaris:

  1. Que grandes que sois chiquillas!!. A ver...¿Shiva no es el dios de la destrucción?...¿cómo es eso de adorarle tanto?¿es por miedo?...la verdad es que la religión hindú me parece fascinante (aunque con tantos dioses me pierdo totalmente :)...me sacas de Ganesha, Shiva y Kali (¿su esposa no?) y me has matado :).
    De todas formas, como vais a aprender mucho del tema...cuando volvais quiero que me lo conteis e ilumineis con parte de vuestra sabiduría a este humilde lego en la materia (es lo que tiene ser de ciencias...que al final tienes muchas carencias en las cosas más interesantes de la vida :) (y sin embargo conoces cosas tan útiles como el patrón de radiación de una antena Yagi :D...que me traigan aquí al que hace los planes de estudio, que me le como!! :D

    Corto este comentario y voy a por la siguiente entrada... :P

    ResponElimina
  2. Marieta!! És la primera volta que entre a vore com et va aquesta aventureta, però no serà l'última. M'ha agradat molt tot el que poses: comentaris, fotos, i la teua careta de felicitat!!! Disfruta de tot açò. Un bes enorme des de terres llevantines

    ResponElimina
  3. M'encanta, m'encanta, m'encanta. Quant esteu aprenen.... i nosaltres també. Besets!!!

    ResponElimina